Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

USMC: Αντιαεροπορικά όπλα λέιζερ

Την στιγμή που το Αμερικανικό Ναυτικό βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ανάπτυξης όπλου λέιζερ επί μονάδας επιφανείας στο αμέσως επόμενο διάστημα, τα στελέχη του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι, ολοκλήρωσαν τη διαδικασία απονομής συμβολαίων για την ανάπτυξη ενός αντίστοιχου όπλου για τις χερσαίες μονάδες των Πεζοναυτών.


Μέσω του προγράμματος που τρέχουν, οι μονάδες του USMC θα αποκτήσουν κινητά αντιαεροπορικά όπλα λέιζερ, τα οποία θα φέρονται επί ελαφρών οχημάτων, όπως τα Humvee. Με τα συμβόλαια που κατακυρώθηκαν θα αναπτυχθούν όλα τα επιμέρους τμήματα του συστήματος, ώστε να μπορεί να καταρρίπτει μη επανδρωμένα συστήματα.

Η ανάγκη για ένα τέτοιο σύστημα προέκυψε λόγω της ολοένα και αυξανόμενης χρήσης ΜΕΑ από τους πιθανούς αντιπάλους, για αποστολές ISR και προσβολής στόχων, τα οποία και είναι ένας από τους κινδύνους για τις εκστρατευτικές δυνάμεις του Σώματος.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμάνεται να παρουσιαστεί κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα, με αρχική ισχύ 10kW, ώστε να φτάσει κάποια στιγμή τα 30kW. Η πλήρης επιχειρησιακή του ετοιμότητα υπολογίζεται ότι θα γίνει το 2016. Η τόσο σύντομη διάρκεια ανάπτυξης οφείλεται στις επενδύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, στις μελέτες και στην τεχνολογία που έχει ωριμάσει σε σχετικά υψηλό βαθμό.


 Defence Analysis







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here