Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Σε Sikorsky και LM το συμβόλαιο για το νέο CSAR ελικόπτερο


Η Sikorsky Aircraft, μέλος του ομίλου United Technologies Corp, κέρδισε το συμβόλαιο ύψους 1,28 δισεκατομμυρίων για την ανάπτυξη ενός νέου ελικοπτέρου διάσωσης μάχης για την αμερικανική Αεροπορία (USAF).
Η ομαλή εξέλιξη του προγράμματος και οι παραγγελίες (γίνεται αναφορά για 112 ελικόπτερα του τύπου), μπορούν να φθάσουν το συνολικό συμβόλαιο στε ύψος 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το αρχικό συμβόλαιο καλύπτει την ανάπτυξη, κατασκευή και παράδοση τεσσάρων πρωτοτύπων διάσωσης μάχης (CRH: Combat Rescue Helicopters), με το σχέδιο ....
να βασίζεται στο πετυχημένο UH-60 Black Hawk, ευελπιστώντας αυτή τη φορά να είναι επιτυχείς οι προσπάθειες 15 ετών για την αντικατάσταση του στόλου των ελικοπτέρων HH-60G Pave Hawk.
Βασικός εταίρος – προμηθευτής της Sikorsky στο πρόγραμμα θα είναι η Lockheed Martin. Η Sikorsky καλωσόρισε την απόφαση του αμερικανικού πενταγώνου, αναφέροντας στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι κατασκευάζει ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης μάχης για τη USAF από το 1943.

Τα ελικόπτερα αυτά έχουν διασώσει περισσότερους από 12.200 στρατιώτες στην ειρήνη και τον πόλεμο, είτε Αμερικανούς, είτε στελέχη ενόπλων δυνάμεων συμμαχικών χωρών.
Πρόκειται πάντως για έναν διαγωνισμό που «ταλαιπωρήθηκε» πολύ, αφού η αρχική ανάθεση ήταν το 2006 στην εταιρία Boeing, συμβολαίου για την κατασκευή 141 ελικοπτέρων CSAR, βασισμένα στο CH-47 Chinook. Η ανάθεση προκάλεσε την άμεση διαμαρτυρία των Sikorsky και Lockheed Martin, για να ακυρωθεί τελικά επί υπουργίας Ρόμπερτ Γκέιτς.
Η USAF ξεκίνησε εκ νέου το πρόγραμμα το 2012, με τις Boeing, Northrop Grumman και την ευρωπαϊκή Airbus τότε (EADS Eurocopter) να αποχωρούν, υποστηρίζοντας ότι οι προδιαγραφές έχουν τεθεί κατά τρόπον που ευνοεί – «φωτογραφίζει» τις Sikorsky και Lockheed Martin…
Ισως θα πρεπει να παραδειγματιστούμε και εμείς που πολλές φορές γινονται διαγωνισμοι και αντι να φωτογραφιζονται τα ελληνικά συστήματα αντιθέτως απορρίπτονται από την πρώτη στιγμή 


  defence point

Δείτε ακόμα


Η φωτογραφιατησ ημερας
δεκα κινητηρες

Convair Β-36 "Peacemaker"

 
 

Πρώτη παρουσίαση του Scout SV

 
 
 

Παρατείνεται η Εκεχειρία μέχρι την Δευτέρα

Ισχυρή υποστήριξη του Ισραήλ στο ανεξάρτητο Κουρδιστάν

 
 
 
 
 
 

ImageΟυγγαρία: ΝΑΤΟ και ΕΕ "χρωστούν" στα Σκόπια!

  Ο Ποροσένκο έτοιμος να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία

 

Η Βόρεια Κορέα έκανε  δοκιμή νέου πυραύλου 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here