Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Παρατείνεται η Εκεχειρία μέχρι την Δευτέρα




Μέχρι την Δευτέρα αποφάσισαν να παρατείνουν οι Ρωσόφωνοι στην Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ντονιέτσκ την εκεχειρία που έχουν με το Κίεβο, ενώ ο ίδιος ο Ποροσένκο φαίνεται να κινείται στην ίδια γραμμή πλεύσης, χωρίς ωστόσο να έχει πάρει ακόμα-επίσημα τουλάχιστον-κάποια οριστική απόφαση. Περισσότερα από τον Ποροσένκο θα ακούσουμε μόλις γυρίσει στο Κίεβο.


Εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του ο Ηγέτης της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) Αλεξάντρ Μποροντάι, φέρεται να είπε πως θα υπάρξει διάλογος με το Κίεβο, αφού αποσυρθούν τα Ουκρανικά στρατεύματα από τα ανατολικά, σε άλλη περίπτωση δεν υφίσταται κάν ανάγκη συνομιλίας. Ο Μποροντάι διαβεβαιώνει πως το αποσχισθέν κρατίδιο του οποίου ηγείται είναι έτοιμο να δεχτεί παρατηρητές του ΟΑΣΕ και να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους, ενώ όσον αφορά στους αιχμαλώτους, οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας είναι σύμφωνοι να προχωρήσουν σε ανταλλαγή όλων. Για το εκκρεμές ζήτημα των τελευταίων παρατηρητών του ΟΑΣΕ, ο Μποροντάι δήλωσε πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αφεθούν ΚΑΙ αυτοί ελεύθεροι.

Επαναλαμβάνουμε αυτό που τονίσαμε και προηγουμένως, την Δευτέρα θα δείξει ο Ποροσένκο πόσο "ασφαλής" νοιώθει από την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας. Αύριο τελειώνουν και οι ξαφνικές ασκήσεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας, οπότε οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες.

Δεν γνωρίζουμε τι υλικό έχει μεταφερθεί και που, υπό το πέπλο των ασκήσεων, ενώ αν ο Ποροσένκο επαναλάβει τα λάθη του Σαακασβίλι το 2008 και ξαναρχίσει τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, η Ρωσία θα επέμβει αυτή τη φορά και ας ανακλήθηκε το "δικαίωμα" του Προέδρου Πούτιν από την Δούμα για παρέμβαση στην Ουκρανία.
Δείτε ακόμα

 
Σοβιετική ένωση :Απόρρητα προγράμματα 
Πρόγραμμα  Алмаз - «Διαμάντι»

Διαβάστε περισσότερα »



Η φωτογραφιατησ ημερας
δεκα κινητηρες

Convair Β-36 "Peacemaker"


Πρώτη παρουσίαση του Scout SV


Παρατείνεται η Εκεχειρία μέχρι την Δευτέρα


Σε Sikorsky και LM το συμβόλαιο για το νέο CSAR ελικόπτερο



Ισχυρή υποστήριξη του Ισράηλ στο ανεξάρτητο Κουρδιστάν


ImageΟυγγαρία: ΝΑΤΟ και ΕΕ "χρωστούν" στα Σκόπια!


 

Η Βόρεια Κορέα έκανε  δοκιμή νέου πυραύλου 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here