Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ο Πούτιν συζητά την κατάσταση στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας με το Συμβούλιο Ασφαλείας

Ρωσία
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ηγέτη της Ουκρανίας Petro Poroshenko
© ITAR-TASS/Alexei Nikolsky
ΜΟΣΧΑ, Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας  δηλωσε ο προεδρικος εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ,  «Η κατάσταση στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας ήταν ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης», .
 στη συνεδρίαση.συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Sergey Ivanov,ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Nikolai Patrushev , ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκου, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντιμίρ Kolokoltsev  ο υπουργος Εξωτερικών  Σεργκέι Λαβρόφ, καθως και ο Οοοσπονδιακος Διευθυντής ΥπηρεσίαςΑσφαλείας ,ο Διευθυντής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών  Μιχαήλ Φραντκόφ και το μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας Μπόρις Γκριζλόφ


Peter Poroshenko και ο Βλαντιμίρ ΠούτινΟ Πούτιν είχε αρχικα  τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Poroshenko την Πέμπτη το βράδυ. "Μαζί με τις συνομιλίες για τα τρέχοντα θέματα των ρωσο-ουκρανικών σχέσεων ο Ρώσος πρόεδρος επικεντρώθηκε στην σημασία της κατάπαυσης του πυρός σε ζώνες συγκρούσεων στη νοτιοανατολική Ουκρανία και την επίτευξη βιώσιμης διευθέτησης της σύγκρουσης", δήλωσε ο Πεσκόφ.
Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την τρέχουσα στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου στην νοτιοανατολικη Ουκρανία . και  δήλωσε ότι οι υποσχέσεις του Κιέβου  για την πρόθεση να σταματήσει η βία και να ξεκινήσει  διάλογος θα πρέπει να πληρούνται άμεσα,"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here