Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Δοκιμές BrahMos από ινδικό αντιτορπιλικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Ναυτικό της Ινδίας εκτέλεσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική βολή εγκατάστασης του αντιπλοϊκού κατευθυνόμενου βλήματος πλεύσης (cruise) από το αντιτορπιλικό INS Kolkata D63, το πρώτου του τύπου Project 15A (η συνημμένη φωτογραφία από την καθέλκυση του δεύτερου πλοίου του τύπου INS Kochi D64).
Η δοκιμαστική βολή έλαβε χώρα στις δυτικές ακτές της Ινδίας, στα ανοικτά της πόλης Karwar στην περιοχή Karnataka, επέτυχε όλους τους αντικειμενικούς της σκοπούς και ειδικότερα απέδειξε τις δυνατότητες του βλήματος, και....
την ομαλή λειτουργία της εγκατάστασης και της συνεργασίας του συστήματος ελέγχου πυρός, του συστήματος κάθετης εκτόξευσης (UVLM: Universal Vertical Launcher Module) και των διεπαφών με τα συστήματα του πλοίου.
Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα η κατασκευάστρια, τα ναυπηγεία Mazagon Dock Limited (MDL), μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών πρόκειται τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες να παραδώσει το εκτοπίσματος 6.800 τόνων αντιτορπιλικό στο Ναυτικό της Ινδίας, ώστε να ενταχθεί σε υπηρεσία περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Ας σημειωθεί ότι σε υπηρεσία το INS Kolkata θα μπορεί να εκτοξεύει 16 βλήματα BrahMos σε ομοβροντία.
Το Ναυτικό της Ινδίας έχει ήδη εξοπλίσει με βλήματα BrahMos ρωσικής σχεδίασης αντιτορπιλικά τύπου Rajput (Kashin II, εκτόξευση από πλοίο του τύπου εικονίζεται στη φωτογραφία και το βίντεο που είναι συνημμένα) και φρεγάτες τύπου Talwar.
Επίσης, η εκτοξευόμενη από εκτοξευτή ξηράς έκδοση του BrahMos έχει εισαχθεί σε υπηρεσία με τον Στρατό της Ινδίας ενώ αντίθετα έχουν αναβληθεί πολλές φορές οι δοκιμές της από αέρος εκτοξευόμενης έκδοσης του βλήματος από μαχητικό Su-30MKI.



 πηγη defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here