Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Συμφωνία Nexter με Avibras… το Caesar πάει Βραζιλία

Η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του γαλλικού ομίλου Nexter και της βραζιλιάνικου ομίλου AVIBRAS ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αμυντικών συστημάτων Eurosatory 2014 που διεξάγεται στο Παρίσι από 16 ως τις 20 Ιουνίου 2014.
Αντικείμενο της
συμφωνίας συνεργασίας, είναι η ανάπτυξη μίας έκδοσης του τροχοφόρου αυτοκινούμενου οβιδοβόλου Caesar διαμετρήματος 155 χλστ. για τον Στρατό της Βραζιλίας που θα βασίζεται στον ίδιο φορέα, σύστημα λογιστικής υποστήριξης και σύστημα διοίκησης και ελέγχου του βραζιλιάνικης σχεδίασης και παραγωγής συστήματος πολλαπλού εκτοξευτή πυραύλων ASTROS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε ο όμιλος Nexter, η συμφωνία επιτρέπει την εδραίωση της θέσης του στην αγορά της Νότιας Αμερικής ενώ για την AVIBRAS να εμπλουτίσει την γκάμα προϊόντων της στον τομέα του Πυροβολικού με ένα νέο οπλικό σύστημα.
Τέλος, ας σημειωθεί ότι στην υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας παρέστησαν ο πρεσβευτής της Βραζιλίας στη Γαλλία, ο γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας της Βραζιλίας και υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Στρατού της Βραζιλίας.

πηγη defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here