Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Εξηγήσεις ζητάει ο πούτιν για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου νέας γενιάς

27/6/12 

Η πρώτη δοκιμή του ρωσικού πυραύλου νέας γενιάς Angara που επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή απέτυχε, καθώς την τελευταία στιγμή σταμάτησε αυτόματα η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευσή του. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε αμέσως να του υποβληθεί λεπτομερής έκθεση για τα αίτια της αστοχίας.


Ο πύραυλος, ο πρώτος που κατασκευάστηκε στη Ρωσία μετά την διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, επρόκειτο να εκτοξευτεί από το Πλεσέτσκ.

O Πούτιν παρακολουθούσε απευθείας τη δοκιμή μέσω ζωντανής μετάδοσης στη Μόσχα.

Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ακούστηκε η φωνή ενός υπευθύνου που ανακοίνωσε ότι τέθηκε αυτόματα σε εφαρμογή λειτουργία που διέκοψε την εκτόξευση, αναβάλλοντας την για 24 ώρες.

Το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya24 έδειξε εικόνες από το διάλογο μεταξύ του Πούτιν και του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος ζήτησε περιθώριο μίας ώρας για να αναλύσει την κατάσταση.

«Εργαστείτε ήρεμα, χωρίς βιασύνες, αναλύστε το πολύ προσεκτικά και σε μια ώρα θα μου δώσετε αναφορά» απάντησε ο Πούτιν.

Το Κέντρο Χρουνίτσεφ, η δημόσια εταιρεία που κατασκεύασε τον πύραυλο, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα μέχρι στιγμής.

Η Ρωσία, η οποία έχει αναλάβει πλέον να μεταφέρει με τους πυραύλους Σογιούζ τα πληρώματα και τον εξοπλισμό από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στον διαστημικό τομέα της.

Τον περασμένο Μάιο ένας πύραυλος Proton -αυτόν που πρόκειται να αντικαταστήσει ο νέος πύραυλος Angara- δεν μπόρεσε να θέσει σε τροχιά τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, ο οποίος κάηκε μέσα στη γήινη ατμόσφαιρα.
με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Δείτε ακόμα


Η φωτογραφιατησ ημερας
δεκα κινητηρες

Convair Β-36 "Peacemaker"


Πρώτη παρουσίαση του Scout SV




Παρατείνεται η Εκεχειρία μέχρι την Δευτέρα




Σε Sikorsky και LM το συμβόλαιο για το νέο CSAR ελικόπτερο





Ισχυρή υποστήριξη του Ισράηλ στο ανεξάρτητο Κουρδιστάν




ImageΟυγγαρία: ΝΑΤΟ και ΕΕ "χρωστούν" στα Σκόπια!




  Ο Ποροσένκο έτοιμος να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία



 

Η Βόρεια Κορέα έκανε  δοκιμή νέου πυραύλου 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here