Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η Ινδία θέλει Περισσότερα Απάτσι

Ένα ελικόπτερο της Boeing AH-64D Apache παίρνει στον αέρα σε μια φωτογραφία αρχείου.  Ο ινδικός στρατός ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να αποκτήσει απροσδιόριστο αριθμό των AH-64D Apache επιθετικά ελικόπτερα, σύμφωνα με μια πηγή ΥΕΘΑ. Η Boeing προκειτε να παρει μια  ακόμη μεγάλη παραγγελία από την Ινδία, καθως ο ινδικος στρατός ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να αποκτήσει απροσδιόριστο αριθμό των AH-64D Apache
, .Πέρυσι, η ινδική Πολεμική Αεροπορία αγόρασε 22 Απάτσι για 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Πέρα από το  αίτημα του Στρατού, υπαρχει πιθανοτητα και για μια τρίτη αγορα ελικοπτέρων απο το Ορεινό Σώμα Στρατού.

.Ο ινδικός στρατός θέλει τα δικα του Απάτσι να είναι αποκλειστικά στην υπηρεσία του και δεν σχετίζεται με τα 22 ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Γενικα οι εταιρείες των ΗΠΑ έχουν ήδη κερδίσει  συμβάσεις αξίας άνω των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών,  Η Ινδία έχει αγοράσει 10 Boeing C-17 , 12 Boeing P-8I και έξι μεταγωγικά αεροσκάφη Lockheed Martin C-130J

Σε μια παραλληλη εξελιξη Ινδία έχει, εν τω μεταξύ, εχει αναπτύξει ενα εγχώριο ελαφρύ ελικόπτερο μάχης..Η  Hindustan Aeronautics Limited θα κατασκευάσει 60 Rudra ελικόπτερα για τον Στρατό και την Αεροπορία.
Το Rudra τροφοδοτείται από ένα νέο κινητήρα Shakti, που αναπτύχθηκε από την Hindustan Aeronautics και την Γαλλικη  Turbomeca απο κοινού. Ο νέος κινητήρας θα επιτρέψει στην Rudra να πετάξει πάνω από 20.000 πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here