Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Νέα έκδοση του τροχοφόρου τ/θ οχήματος RG35

Μία νέα έκδοση της οικογενείας τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων RG35 παρουσίασε η BAE Systems Land Systems South Africa κατά τη διάρκεια της διεθνούς αμυντικής έκθεσης Eurosatory 2014.
Η νέα έκδοση με την ονομασία RG35 MIV (Motorized Infantry Vehicle: όχημα μηχανοποιημένου πεζικού) αποτελεί το αποτέλεσμα προγράμματος ανάπτυξης που υλοποιήθηκε με ταχείς ρυθμούς. Το όχημα διαθέτει χαλύβδινο συγκολλημένο σκάφος στο οποίο τοποθετείται θωράκιση κλιμακούμενων επιπέδων βαλλιστικής προστασίας μέχρι Επιπέδου.....
4 (Level 4) της ΝΑΤΟϊκής συμφωνίας τυποποίησης STANAG 4569A και αντιναρκικής προστασίας μέχρι Επιπέδου 4a/b της STANAG 4569B.
Το RG35 MIV που επιδείχθηκε στην έκθεση είναι εξοπλισμένο με τον κατασκευής BAE Systems τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού SD με πολυβόλο, αλλά μπορεί να δεχθεί ποικιλία οπλικών συστημάτων συμπεριλαμβανομένου και πύργου δύο ατόμων με πυροβόλο διαμετρήματος 20 ή 30 χλστ.

Πλέον του τριμελούς πληρώματος (αρχηγός, πυροβολητής, οδηγός), το RG35 MIV μπορεί να μεταφέρει ομάδα επτά ατόμων για τους οποίους διατίθενται ισάριθμα ατομικά καθίσματα που παρέχουν προστασία από το ωστικό κύμα εκρήξεων. Η έξοδος των επιβαινόντων από το όχημα γίνεται είτε από τον υδραυλικής λειτουργίας καταπέλτη στο πίσω μέρος του σκάφους ή από θύρα στο δεξιό πλευρό του σκάφους.
Η τακτική επίγνωση σε ότι αφορά το εμπρόσθιο τόξο είναι σημαντικά βελτιωμένη λόγω του ευμεγέθους, παρέχοντος βαλλιστική προστασία ανεμοθωρακίου για τον οδηγό και τον αρχηγό πληρώματος. Το όχημα διαθέτει επίσης βαλλιστικής προστασίας παράθυρα τόσο στα πλευρά όσο και στο οπίσθιο μέρος του σκάφους.
Ο εσωτερικός όγκος του RG35 MIV έχει αυξηθεί στα 12 κυβικά μέτρα μέσω της αύξησης του πλάτους του σκάφους που κατέστη δυνατή μετά την αφαίρεση των εξωτερικά τοποθετημένων κιβωτίων αποθήκευσης. Ο πετρελαιοκινητήρας Cummins που αποδίδει ισχύ 450 ίππων και το κατασκευής της γερμανικής ZF αυτόματο σύστημα μετάδοσης βρίσκονται στο αριστερό μέρος του σκάφους σε ειδικό χώρο πίσω από τον οδηγό. Με μικτό βάρος 21 τόνων, το RG35 MIV έχει λόγο ισχύος προς βάρος μεγαλύτερο από 22 ίππους ανά τόνο, που θεωρείται πολύ ικανοποιητικός.
Κατά την κατασκευάστρια, το RG35 MIV θα προωθηθεί εμπορικά παράλληλα με τις υπόλοιπες εκδόσεις της οικογενείας (αναγνώρισης, περιπολίας και γενικής χρήσης).

πηγη defencepoint

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here