Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ποιός βομβάρδισε τελικά θέσεις της ISIS μέσα στο Ιράκ και Γιατί;


Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, η Πολεμική Αεροπορία της Ιορδανίας βομβάρδισε θέσεις της ISIS στην Ιρακινή μεθόριο στα σύνορα με την Ιορδανία. Την ίδια όμως μέρα πηγές ανέφεραν πως διεξήχθη και άλλος βομβαρδισμός από άγνωστης εθνικότητας μαχητικά, ενώ σήμερα το CNN κατηγορεί τους Σύριους πως "Προέβησαν σε μια Βάρβαρη Πράξη σκοτώνοντας 57 αμάχους".
Το αστειο στην όλη υπόθεση είναι τα άτομα τα οποία επικαλούνται ως μάρτυρες, για παράδειγμα ο αρχηγός του περιφερειακού συμβουλίου της Ανμπάρ, Sabah Karkhout, ο οποίος δήλωσε μετά βεβαιότητας πως τους βομβαρδισμούς τους έκανε η Συριακή αεροπορία. πώς είναι τόσο σίγουρος; Κατάφερε να δει τα Συριακά διακριτικά σε καποιο SU-25 ή  MIG-29; Ο Karkhout ισχυρίζεται πως έφεραν την Συριακή σημαία και πως τα jets ήρθαν από την Συρία και αμέσως μετά την πλήξη στόχων επέστρεψαν στην ίδια κατεύθυνση.

Επίσης τοπικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι χρησιμοποίησαν διόπτρες προκειμένου να δουν τι εθνικότητας ήταν τα Jets. Κάτοικοι με διόπτρες ακούγεται τουλάχιστον περίεργο,

Ο Σ/γος Κασίμ Άττα, εκπρόσωπος τύπου του Ιρακινού Στρατού δήλωσε: "Γνωρίζουμε τον εναέριο χώρο μας και δεν έχουμε καταγράψει παρείσφρηση αεροσκαφών άλλης χώρας! Τα μόνα αεροσκάφη που πετάνε είναι τα δικά μας"!

Κατά τα άλλα, το έγγυρο CNN προτιμά την γνώμη ενός τοπικού αρχοντα που κανεις δεν  ξέρει τι διασυνδέσεις μπορεί να έχει με την ISIS,



 Άμυνα-Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here