Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

 Στολές μάχης διπλής όψης από τη Fibrotex Technologies
 
Τις στολές μάχης διπλής όψης τύπου Fightex παρουσίασε η ισραηλινή Fibrotex Technologies Ltd. στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων Eurosatory 2014 που διεξάγεται στο Παρίσι.
Σύμφωνα με την εταιρία πρόσφατα της ανατέθηκε σύμβαση σημαντικού ύψους από ευρωπαϊκή χώρα για την προμήθεια αρκετών χιλιάδων στολών μάχης Fightex. Ας σημειωθεί ότι εδώ και δύο περίπου χρόνια αφότου η στολή μάχης Fightex διατέθηκε στην αγορά έχει επιλεγεί από πολλές στρατιωτικές δυνάμεις και δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο.
Οι κατασκευασμένες από προηγμένα υφάσματα στολές μάχης
Fightex είναι χαμηλού βάρους, εργονομικής σχεδίασης (για παράδειγμα διαθέτουν ενισχύσεις στα γόνατα και τους αγκώνες) και αυξημένης διαπερατότητας, ώστε να επιτυγχάνει την απομάκρυνση – απορρόφηση του ιδρώτα από την επιφάνεια του δέρματος.

Μέσω μίας διαδικασίας τριχοειδούς δράσης επιτυγχάνει τη δίοδο του στην εξωτερική επιφάνεια του υφάσματος όπου ταχύτατα εκτεινόμενος, εξατμίζεται δημιουργώντας ψύξη. Έτσι, οι στολές συνεισφέρουν σημαντικά στην άνεση και τη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και της επιβιωσιμότητας του μαχητή και κατά συνέπεια στην επιτυχή εκτέλεση της αποστολής τους.
Κύριο χαρακτηριστικό των στολών μάχης Fightex είναι, ότι είναι διπλής όψης γεγονός που επιτρέπει την επίτευξη της βέλτιστης παραλλαγής ακόμη και ριζικά διαφορετικά περιβάλλοντα ή καιρικές συνθήκες στο ίδιο εδαφικό περιβάλλον. Για παράδειγμα η μία όψη της στολής μπορεί να είναι βελτιστοποιημένη για επιχειρήσεις σε χιονοσκεπή περιβάλλοντα και η άλλη για ερημικά περιβάλλοντα.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια τόσο το ύφασμα όσο και η παραλλαγή μπορούν να προσαρμοστούν στις επιχειρησιακές απαιτήσεις του κάθε χρήστη. Τέλος, ας σημειωθεί ότι οι στολές μάχης Fightex έχουν αναπτυχθεί από τη Fibrotex Technologies Ltd. σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ στη βάση των επιχειρησιακών εμπειριών και διδαγμάτων που έχουν αποκτήσει οι δεύτερες.
defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here