Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αμερικανικό UAV για τη Γαλλία… μέσω Airbus! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην αποκάλυψη των συνομιλιών της με τον αμερικανικό όμιλο Textron Systems με σκοπό τη συγκρότηση κοινοπραξίας για τη συμμετοχή σε επερχόμενη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροχημάτων προχώρησε ο όμιλος Airbus κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διεθνούς έκθεσης αμυντικών συστημάτων Eurosatory 2014.
Η συνεργασία αφορά την επικείμενη διατύπωση της επιχειρησιακής απαίτησης του Στρατού της Γαλλίας για την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροχημάτων.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Airbus προτίθεται να συνεργαστεί με την Textron Systems και να προσφέρει ως υποψηφιότητα το μη επανδρωμένο αερόχημα Shadow M2 στο οποίο θα ολοκληρωθεί συγκρότημα αισθητήρων κατασκευής της Airbus καθώς και οι ζεύξεις δεδομένων του μη επανδρωμένου αεροχήματος Harfang.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου της Airbus το συγκρότημα αισθητήρων θα βασιστεί στην επιχειρησιακή εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τα μη επανδρωμένα αεροχήματα Harfang και Tanan.
Σημειώνεται ότι το Shadow M2 αποτελεί την επόμενη γενεά του γνωστού και εξαιρετικά επιτυχημένου αεροχήματος RQ-7B Shadow το οποίο χρησιμοποιείται από τον Στρατό και το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Σουηδία και έχει αναπτυχθεί επιχειρησιακά με πολύ εντατικούς ρυθμούς στο Αφγανιστάν.


                                                                                                                                             defence-point.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here