Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ελικόπτερα Ka-52K για τα ρωσικά Mistral (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που εκδόθηκε προ ημερών, την πιθανή απόκτηση επιθετικών ελικοπτέρων Kamov Ka-52K για τα αποβατικά ελικοπτεροφόρα Mistral,
εξετάζουν οι ένοπλες δυνάμεις, κάτι που συζήτησε και ο υφυπουργός Άμυνας Yury Borisov κατά την επίσκεψη του στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρίας Progress στην πόλη Arsenyevsk, στην περιοχή Primorye.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Borisov δήλωσε ότι η Progress έχει σταθερή παραγωγική βάση και ότι έχει αναλάβει την εκτέλεση μακροπρόθεσμης σύμβασης για την παραγωγή 146 επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 Alligator μέχρι το 2020. Οι συζητήσεις έγιναν για την πώληση επιπλέον 32 βελτιστοποιημένων για ναυτικές επιχειρήσεις ελικοπτέρων Ka-52K που θα επιχειρούν από τα Mistral. Εφόσον η σύμβαση ανατεθεί οι παραδόσεις των 32 ελικοπτέρων προγραμματίζονται για τη διετία 2015-2016.

 Borisov επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Progress, εταιρίας του ομίλου Russian Helicopters προκειμένου να επιθεωρήσει την εκτέλεση των συμβάσεων που έχουν ήδη ανατεθεί αλλά και για να αξιολογήσει τις παραγωγικές δυνατότητες της εταιρίας αλλά και άλλων τοπικών βιομηχανιών. Ένα από τα κύρια θέματα των συζητήσεων ήταν και η υποκατάσταση των εισαγομένων από την Ουκρανία συστημάτων και συγκροτημάτων του Ka-52 Alligator. Πάντως ο Borisov χαρακτήρισε τα σχετικά ζητήματα ως ήσσονος σημασίας που θα επιλυθούν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.
Τέλος, ο Borisov επισκέφθηκε τη γραμμή παραγωγής σειράς του Ka-52 και παρακολούθησε πτητική επίδειξη του επιθετικού ελικοπτέρου που έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις κατά τη νύκτα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.



                                                                                                                                       defence-point. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here