Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Σοβαρο πρόβλημα με τους κινητήρες των ινδικών μαχητικών Su-30MKI

Η ινδική Αεροπορία ανησυχεί σοβαρά για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει επανειλημμένα τον τελευταίο χρόνο με τους κινητήρες των μαχητικών αεροσκαφών ρωσικής κατασκευής, τύπου Sukhoi Su-30MKI και έχει διαμηνύσει στη ρωσική πλευρά ότι θα πρέπει να βρεθεί επειγόντως λύση στο πρόβλημα.
Η Ινδία διαθέτει στον αεροπορικό της στόλο περίπου 200 αεροσκάφη του τύπου, τα οποία επί της ουσίας αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της Αεροπορίας της, οπότε η συνεπαγόμενες επιπτώσεις στη διαθεσιμότητα των αεροσκαφών, προκαλούν σοβαρούς προβληματισμούς στους Ινδούς πτεράρχους.
Εάν δεν ήταν δικινητήρια τα Su-30MKI, η ινδική Αεροπορία θα είχε χάσει πολλά μαχητικά και πιθανότατα πιλότους, που θα αύξανε το κόστος υπερβολικά, αφού σε πολλές περιπτώσεις προσγειώθηκαν με τον ένα κινητήρα.

Ο κινητήρας AL-31FP που παρουσίασε πρόβλημα αντικαθίσταται για να ελεγχθεί, μια διαδικασία που απαιτεί 4-5 μέρες, περίοδος κατά την οποία το μαχητικό δεν είναι διαθέσιμο για επιχειρήσεις. Η ρωσική πλευρά έχει ανταποκριθεί άμεσα και έχει προτείνει σειρά δυνητικών λύσεων στους Ινδούς.
Η ινδική Αεροπορία έχει ξεκινήσει και ως προληπτικό μέτρο κάνει συντήρηση στους κινητήρες μετά από 700 ώρες πτήσης αντί για τις προβλεπόμενες 1.000 ώρες, κάτι που ασφαλώς αυξάνει το κόστος, ενώ επιδεινώνει και το πρόβλημα της διαθεσιμότητας.










 http://www.defence-point.gr/news/?p=107764




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here