Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ultra Heavy-Lift Amphibious ένα νέο τερατώδες αμφίβιο όχημα για τους αμερικανούς πεζοναύτες

Photo by Cpl. Matthew J. Bragg / USMC marines.mil
Το Σώμα των Πεζοναυτών δοκιμάζει ένα νέο τερατώδες αμφίβιο όχημα επίθεσης το οποίο θα είναι σε θέση να μεταφέρει τεράστιο φορτίο στο πεδίο της μάχης που θα επιχειρούν οι πεζοναύτες του Αμερικάνικου στρατού. Οι πεζοναύτες τώρα χρησιμοποιούν τα LCAC τα οποία και βρίσκονται σε υπηρεσία από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το σώμα τον πεζοναυτών αναζητούσε τον αντικαταστάτη του γερασμένου LCAC και τον βρήκε στο νέο τερατώδες αμφίβιο όχημα επίθεσης το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 190 τόνους φορτίου.

Photo by Cpl. Matthew J. Bragg / USMC marines.mil
Το νέο Ultra Heavy-Lift Amphibious Connecter ή απλά UHAC θα αντικαταστήσει τα παλιότερα LCAC, θα έχει ακτίνα δράσης έως και 200 ναυτικά μίλια και δυνατότητα να μεταφοράς τριών αρμάτων μάχης. Το νέο αμφίβιο όχημα δεν χρησιμοποιεί την φιλοσοφία των αερόστρωμνων δηλαδή μια φουσκωτή φούστα η οποία η οποία μειώνει τη τριβή με το νερό και πλέει πάνω από το νερό.

Το νέο΄όχημα χρησιμοποιεί φτερωτές οι οποίες περιέχουν κυψέλες αέρα που επιτρέπουν στο UHAC να κινείται σε κάθε είδους επιφάνεια, λίμνες, βαλτώδεις εκτάσεις και στη θάλασσα μέχρι βάθους τριών μέτρων. Το μειονέκτημα του UHAC είναι η μειωμένη ταχύτητα του που δεν υπερβαίνει τους 20 κόμβους ενώ φυσικά δεν μπορεί να κινηθεί σε ανοιχτή θάλασσα όπως τα δικά μας ZUBR..

Το νέο "περίεργο" UHAC δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή από τους πεζοναύτες στο Oahu στην Χαβάι σε μοντέλο μικρότερης κλίμακας..





 
\
Άμυνα Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here