Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Απόφαση ΣΑ του ΟΗΕ για το Boeing

Όσο κι αν μοιάζει αυτονόητο, τα χάλια που επικρατούν στις σχέσεις μεταξύ των ισχυρών του πλανήτη, ιδίως μεταξύ της Ρωσίας από τη μία και της Δύσης εν συνόλω από την άλλη, σε καμία περίπτωση δεν εξασφάλιζε την ευτυχή κατάληξη του εγχειρήματος.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) λοιπόν, ψήφισε ομόφωνα απόφαση που προέκυψε από πρόταση της Αυστραλίας, καλώντας για τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, πτήση MH17. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε το σταμάτημα κάθε στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή και ακώλυτη πρόσβαση στους ερευνητές.

Η Ρωσία, μετά από διαπραγματεύσεις του έμπειρου εκπροσώπου της στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, στήριξε την απόφαση και ψήφισε υπέρ. Η απόφαση έρχεται βέβαια σε μια στιγμή που έχει ξεκινήσει «πόλεμος» με κατηγορίες κατά των Ρωσόφωνων ότι αλλοίωσαν το περιεχόμενο – καταγραφές στο «μαύρο κουτί» που έχουν στη διάθεσή τους.
Επίσης, ότι απομάκρυναν κρίσιμα στοιχεία από το σημείο, ενώ φωτιά που ξέσπασε στο σημείο της συντριβής, κατέστρεψε πολύτιμα στοιχεία… Για το μαύρο κουτί ας μην ανησυχούν, όταν έχει μπει χέρι, φαίνεται. Εξάλλου, τι να λένε οι πιλότοι; Αμάν τι είναι τούτο που έρχετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here