Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Συμφωνία-σταθμός εταιρίας των ΗΠΑ στη ρωσική Σίλικον Βάλεϊ

Όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο κάπου έχει πάρει το μάτι τους, εάν δεν είναι οι ίδιοι πελάτες, την εταιρία Symantec, που εξειδικεύεται σε ψηφιακές εφαρμογές ασφαλείας, με προϊόντα όπως το πασίγνωστο Norton που προστατεύει τους υπολογιστές μας από την εισχώρηση κακόβουλου λογισμικού.
Η εταιρία λοιπόν αυτή, με έδρα την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, υπέγραψε μια πραγματικά μεγάλης σημασίας συμφωνία με το Σκόλκοβο, τη ρωσική Σίλικον Βάλεϊ, εκεί που το όραμα του ...
Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να δημιουργήσει τον πυρήνα παραγωγής τεχνολογικών καινοτομιών που θα βοηθήσουν τη ρωσική οικονομία να ξεφύγει από την εξάρτησή της από τους υδρογονάνθρακες, ενώ θα αναδείξει και το υψηλής ποιότητας επιστημονικό δυναμικό της Ρωσίας.
Η συνεργασία θα εκτείνεται από κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα, μέχρι την καθοδήγηση εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Σκόλκοβο (νεοφυών [start up] επιχειρήσεων) να αναπτύξουν καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα. Η Symantec από την πλευρά της θα επωφεληθεί από την πρόσβαση σε τέτοια προϊόντα, τα οποία πιθανότατα θα εμπορευθεί μαζί με τους εφευρέτες στην παγκόσμια αγορά, ενώ θα έχει στη διάθεσή της και τα μέσα του Ινστιτούτου Σκόλκοβο για την Επιστήμη και την Τεχνολογία (Skolkovo Tech).
Ήδη, οι δυο πλευρές συνεργάζονται στον τομέα της πληροφορικής τεχνολογίας σε ένα πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «isecurity». Τώρα, εάν εμείς αναφέρουμε ότι τέτοιου είδους συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας θα θέλαμε να τη βλέπουμε να επεκτείνεται θεαματικά, θα θεωρηθεί ότι λαϊκίζουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here