Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Στη βάση των Πυροσβεστικών στην Ελευσίνα Αβραμόπουλος και Κικίλιας



Αθήνα
Στη βάση των Πυροσβεστικών στην Ελευσίνα Αβραμόπουλος και ΚικίλιαςΓια την προετοιμασία της Πολεμικής Αεροπορίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι, ενημερώθηκαν ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, στη διάρκεια της επίσκεψής τους στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα.

Αναφερόμενος στη επίσκεψη, ο κ. Αβραμόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι με αυτήν «ανοίγουμε και ένα κεφάλαιο που έχει να κάνει με την προμήθεια, σε κάποια στιγμή, νέων σύγχρονων πυροσβεστικών αεροπλάνων που θα τεθούν στην υπηρεσία της αποστολής τους από κοινού με το υπάρχον υλικό»
, δεδομένης της παλαιότητας του στόλου και του προβλήματος διαθεσιμότητας των υφισταμένων πτητικών μέσων.

Ο ίδιος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ Πολεμικής Αεροπορίας και Πυροσβεστικού Σώματος και εξήρε το «τιτάνιο έργο» που επιτελούν ιπτάμενοι και τεχνικοί «κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες δεδομένων των προβλημάτων, που λίγο πολύ γνωρίζετε, και που μας έχουν κληροδοτηθεί».

Οι Αβραμόπουλος και Κικίλιας παρακολούθησαν επίσης επίδειξη πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-415.

Τους υπουργούς συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Μέσα στην εβδομάδα τα αεροσκάφη που θα είναι σε θέση να επιχειρούν θα φθάσουν τα 16 από 14 που είναι σήμερα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here