Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας Ουκρανίας, ο πρώτος νεκρός Ρώσος από Ουκρανικά πυρά


Σύμφωνα με το RT πυρά πυροβολικού του Ουκρανικού στρατού χτύπησαν σπίτι Ρώσου πολίτη στο Ροστόφ. Από την έκρηξη που έγινε στο Ντόνετσκ, που έχει το ίδιο όνομα με την Ουκρανική πόλη και βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία έχασε τη ζωή του ένας Ρώσος πολίτης και τραυματίστηκαν άλλοι δυο. Σύμφωνα με αναφορές των ρωσικών αρχών έξι οβίδες έπληξαν τη μικρή ρωσική πόλη. Στο Ρωσικό Υπ.Εξ. κλήθηκε ο Ουκρανός επιτετραμμένος όπου και του παραδόθηκε αυστηρό σημείωμα διαμαρτυρίας.

twitter.com/RT_russian
Το Ρωσικό Υπ.Εξ. σε δήλωση του χαρακτήρισε το περιστατικό σαν "εμφανώς επιθετική πράξη" προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναστρέψιμες συνέπειες για την Ουκρανία θέτοντας την κυβέρνηση του Κιέβου προ των ευθυνών της. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γρηγκόρι Καράσιν υποσχέθηκε "αυστηρή και ισχυρή απάντηση" "Αξιολογούμε την κατάσταση και τα γεγονότα που συμβαίνουν κλιμακώνουν επικίνδυνα την κατάσταση στα σύνορα των δυο χωρών και βάζουν σε κίνδυνο Ρώσους πολίτες".

Αντίθετα η Ουκρανική κυβέρνηση δηλώνει ότι τα πυρά πυροβολικού που χτύπησαν την Ρωσική πόλη δεν έχουν καμία σχέση με τις Ουκρανικές μονάδες που επιχειρούν εναντίον των αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας, αφήνοντας υπόνοιες για προβοκάτσια.

"Τα Ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν καμία σχέση με το βομβαρδισμό στη Ρωσία." Δήλωσε ο Αντρέι Λυσένκο αντιπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Οι αρχές στο Ροστόβ επιβεβαίωσαν το θάνατο του 46 χρονου και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων ανθρώπων μεταξύ των οποίων υπάρχουν και δυο γυναίκες. Ο νεκρός ήταν πατέρας 4 παιδιών. Το ρωσικό Ντόνετσκ έχει πληθυσμό 49000 ανθρώπων και βρίσκεται στο σημείο εισόδου Donetsk-Izvarino στα Ρωσο Ουκρανικά σύνορα. Αυτή ήταν η πρώτη ανθρώπινη απώλεια για τη Ρωσία παρά του ότι μέχρι τώρα οι Ουκρανικές δυνάμεις συχνά χτυπούσαν με πυρά πυροβολικού τα σημεία εισόδου προς τη Ρωσία όταν πρόσφυγες προσπαθούσαν να διαφύγουν από την Ουκρανία.





http://amina-politiki.blogspot.gr/2014/07/blog-post_13.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here