Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Πολιορκία του αεροδρομίου του Ντόνετσκ από τους Ρωσόφωνους

Οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων της πολιτοφυλακής των Ρωσόφωνων και του Ουκρανικού στρατού συνεχίστηκαν και εχθές με αμείωτη ένταση σε διάφορες περιοχές στην περιφέρεια του Ντόνετσκ.

Σε νέα εξέλιξη τις πρώτες ώρες της Παρασκευής οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ συνέχισαν την επίθεση τους στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με εκπρόσωπο του αρχηγείου των δυνάμεων αυτοάμυνας. Τις ειδήσεις αυτές επιβεβαίωσαν πολίτες λέγοντας ότι πυρά πολυβόλων και εκρήξεις από ρουκέτες άκουγαν όλη τη νύχτα στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ το οποίο ελέγχεται από τα ουκρανικά στρατεύματα.


Νωρίτερα την Πέμπτη ο επικεφαλής των δυνάμεων αυτοάμυνας Igor Strelkov είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ότι έχει διατάξει να χτυπηθεί με πυρά πυροβολικού το αεροδρόμιο αλλά δεν υπήρχε εντολή κατάληψης του αεροδρομίου ενώ νωρίτερα ο δήμαρχος του Ντόνετσκ είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους που ζούνε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό να μην βρίσκονται κοντά σε μπαλκόνια και είχε συστήσει τους οδηγούς αυτοκινήτων να αποφύγουν τους δρόμους στη περιοχή και να βρουν εναλλακτικές διαδρομές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσόφωνης πολιτοφυλακής σε δηλώσεις που έκανε τη Πέμπτη η κατάσταση έχει ως εξής "με λίγα λόγια η κατάσταση έχει ως εξής, οι εχθροί συνεχίζουν να μεταφέρουν δυνάμεις στο Ντόνετσκ και εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε να το αποτρέψουμε. Οι δυνάμεις μας εξακολουθούν να έχουν στον έλεγχο τους το Σεβέρσκ στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ γύρω από το οποίο πρέπει να αποτρέψουμε τον εχθρό να μας περικυκλώσει στο Lisichansk και στο Rubezhniy στη περιφέρεια του Λουχάνσκ. Αντίστοιχα οι εχθροί μας πολιόρκησαν στο Saur-Mogila ενώ συνεχίζουν να χτυπάνε με πυρά πυροβολικού το Σλαβιάνσκ και το χωριό Καρλόβκα". Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι μάχες συνεχίζονται στα προάστια του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ από όπου ο κύριος όγκος των δυνάμεων της λαϊκής δημοκρατίας του Ντόνετσκ υποχώρησαν.

"Στο δρόμο προς το αεροδρόμιο του Κραματορσκ - όπου και συγκεντρώνονται Ουκρανικά στρατεύματα - η μονάδα μας επιτέθηκε σε μηχανοκίνητη φάλαγγα του εχθρού. Τρία τεθωρακισμένα οχήματα έπαθαν ζημιές ενώ στις μάχες 22 εχθροί μεταξύ αυτών και 4 αξιωματικοί των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους ενώ καταφέραμε και θέσαμε εκτός λειτουργίας και δυο άρματα μάχης Τ-64".


Σύμφωνα με τον Dmitry Tymchuk που είναι επικεφαλής του Κέντρου Στρατιωτικής έρευνας του Κιέβου "Ένα ουκρανικό τεθωρακισμένο BTR-80 πάτησε νάρκη και από την έκρηξη τραυματίστηκαν 5 στρατιώτες κοντά στο χωριό Chervonaya Zarya στην περιοχή του Donetsk ενώ και ένα BMP-2 καταστράφηκε απο έκρηξη στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με τον Tymchuk ρωσόφωνοι μαχητές επιτέθηκαν σε 5 σημεία ελέγχου σε περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ κατά τη διάρκεια της νύχτας."






'Αμυνα Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here