Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014


Το Αρμάτα  το οποίο θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό στην παρέλαση για την  επέτειο της Ημέρας της Νίκης το 2015, μπορεί να αναπτυχθεί στην Αρκτική. Η Αρκτική μπορεί να γίνει μήλο της έριδος μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων για τις πηγές ενέργειας που βρίσκονται κάτω από τους πάγους .

 O Yevgeny Chistyakov, εκπρόσωπος του  Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου χάλυβα, είπε στην έκθεση Interpolitech 2014 στη Μόσχα, ότι η νέα 44S-SV-SH θωράκιση δεν χάνει τις ιδιότητές της και μπορεί να λειτουργήσει στις ακραιες θερμοκρασίες της  Αρκτικής.


το άρμα μάχης θα γίνει ελαφρύτερο
ένα ακόμα πλεονέκτημα της νέας θωράκισης είναι το βάρος της. Οι ερευνητές κατάφεραν να αυξήσουν τη σκληρότητα του χάλυβα, ενώ διατήρησαν την πλαστικότητα του. Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει τη μείωση του πάχους της πλάκας θωρακίσεως κατά 15 τοις εκατό χωρίς να μειωθούν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της.Το Επιστημονικό Ερευνητικό Ινστιτούτο του χάλυβα, δήλωσε ,πως το νέο  κράμα χάλυβα προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας λόγω της λεπτόκοκκης  δομής του, κάτι που έγινε με την βελτιστοποιημένη διαδικασία δημιουργίας του κράματος αλλά και με ειδική θερμική επεξεργασία.που ήταν αποτέλεσμα εκτεταμένων ερευνών

ένα ακόμα χαρακτηριστικό της νέας θωράκισης είναι ότι μειώνεται η ευθρυπτότητα, κάτι το οποίο είναι σημαντικό για τον εξοπλισμό που λειτουργεί στις ζώνες των εξαιρετικά  χαμηλών θερμοκρασιών," .
Ωστόσο, η καινοτομία της θωράκισης δεν αρκεί από μόνη της να δώσει στο άρμα το πλεονέκτημα  στις πιθανές προκλήσεις σε αυτές τις εξαιρετικά ψυχρές περιοχές. Για παράδειγμα, τα ηλεκτρονικά του Αρμάτα μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην ζώνη των χαμηλών θερμοκρασιών. Είναι απαραίτητο να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα τους όσον αφορά τη θερμοκρασία και την ατμοσφαιρική διάβρωση .
κάτι το οποίο μάλλον οι σχεδιαστές έχουν προβλέψει

Armata main battle tank Russia Russian defence industry military technology line drawing 001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here