Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αναβάθμιση της εμπλοκής των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της ISIS με ελικόπτερα AH-64D Apache και αεροσκάφη A-10C Thunderbolt II

Επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Apache και αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης A-10C Thunderbolt II έστειλαν στην Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της προέλασης των τζιχαντιστων στο Ιράκ και στη Συρία. Πρόκειται για μία ποιοτική αναβάθμιση της εμπλοκής των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά των μαχητών του ISIS, αφού μέχρι σήμερα οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται από αεροσκάφη τα οποία επιχειρούν από μεγάλο ύψος. Τα αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Apache επιχειρούν ήδη από αεροπορικές βάσεις στο Ιράκ και συμμετέχουν σε βομβαρδισμούς στα βορειοδυτικά της πόλης Fallujah σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC News, η οποία βρίσκεται δυτικά της Βαγδάτης.


Όπως αποκαλύπτει το δίκτυο τα ελικόπτερα απεστάλησαν στο Ιράκ τον περασμένο Ιούλιο μαζί με εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιωτικούς και για τρείς μήνες η παρουσία τους είχε κρατηθεί μυστική. Όπως αναφέρει το ABC News αποστολή των ελικοπτέρων είναι η προστασία της πρεσβείας των ΗΠΑ καθώς και των διόδων πρόσβασης στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Οι επιχειρήσεις των αμερικανικών ελικοπτέρων στην περιοχή της Fallujah πραγματοποιείται σε συνεργασία και συνδυασμό με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ. Παράλληλα μία νέα αποστολή της αμερικανικής Εθνοφρουράς πρόκειται να αναπτυχτεί στην περιοχή κατα πάσα πιθανότητα στο Ιράκ και περιλαμβάνει 12 αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης A-10C Thunderbolt II της 122η Μοίρας.
Τα αεροσκάφη θα συνοδεύονται από 300 άτομα και αποστολή τους θα είναι η καταστροφή στόχων της ISIS αξιοποιώντας το ισχυρό πυροβόλο GAU-8/A Avenger των 30 χλστ καθώς και το πολεμικό φορτίο των 7,2 τόνους που μπορεί να μεταφέρει. Τα αεροσκάφη και τα 303 στελέχη της μονάδας θα παραμείνουν στην περιοχή για έξι μήνες κατόπιν εντολής του Αμερικανού προέδρου αυξάνοντας την δύναμη των Αμερικανών στο Ιράκ από 1700 άτομα που είναι σήμερα στα 2000 στο άμεσο μέλλον.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here