Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Εντυπωσιασμένος ο γ.γ. του ΝΑΤΟ από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Σε εποχές όπου οι χώρες της Ευρώπης ψάχνουν τις αμυντικές δαπάνες… με το ντουφέκι, το να διαπιστώνει ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ότι μια χώρα στα σύνορα της ηπείρου, η οποία μαστίζεται με τον αγριότερο τρόπο από την οικονομική κρίση και έχει να προβεί σε προμήθεια μείζονος υλικού για περισσότερο από μια δεκαετία, διαθέτει τέτοιες δυνατότητες, είναι πραγματικά λόγος για αναθεώρηση πολλών εκ των στερεοτύπων στα οποία είναι εκτεθειμένος από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την Ελλάδα…

Αποδείχθηκε στην πράξη, ότι η πρακτική είναι πολύ πιο μεστή από τη θεωρητική ενημέρωση, στην οποία χωράνε πολλές… «σάλτσες», ένα φαινόμενο συνηθισμένο σε πολλές χώρες της αναιμικής αμυντικά Ευρώπης. Οι εντυπώσεις που αποκόμισε, είναι αυτές μιας χώρας που αξίζει μεγαλύτερης προσοχής, καθώς λόγω ειδικών συνθηκών, έχει πετύχει αυτό που για πολλούς θα φάνταζε ακατόρθωτο. Παραμένει ισχυρή.
Στην άσκηση «Πυρπολητής 8/14» η κινητοποίηση ήταν εντυπωσιακή, στέλνοντας το μήνυμα και στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, ότι η μετριοπάθεια και ο «ευρωπαϊκός χαρακτήρας» της Ελλάδας, που προκρίνει τη συνδιαλλαγή από τις συμπεριφορές της ζούγκλας πρωτόγονων και απολίτιστων ημιάγριων σύγχρονων κάφρων, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία, διότι μια φορά θα γίνει το λάθος και μια φορά θα κριθεί ότι τα περιθώρια μηδενίστηκαν.
Κι εάν ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου, οι διαπιστώσεις θα είναι πολύ πικρές. Βασικότερη όλων, ότι στο σύγχρονο πεδίο μάχης, η νίκη και η ήττα είναι πολύ σχετικές έννοιες. Εάν παριστάνεις τον παντοδύναμο και ψάχνεις στον πάτο της θάλασσας μερικές δεκάδες μαχητικών και 5-6 μονάδες επιφανείας (μετριοπαθείς αναφορές…) τράβα μετά στην κοινωνία σου να πεις «νίκησα». Κι όποιος θεωρεί ότι το ανωτέρω μήνυμα τον αφορά, ας το αξιολογήσει αναλόγως.
























n










 http://www.defence-point.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here