Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ρωσία-Δύση:


Την έντονη αεροπορική δραστηριότητα της Ρωσίας, στο διήμερο 28-29 Οκτωβρίου, κατέγραψε το ΝΑΤΟ από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ιβηρική χερσόνησο!

Στη Μαύρη Θάλασσα τουρκικά F-16 παρακολούθησαν δύο ρωσικά Tu-95, τα οποία συνοδεύονταν και από δύο μαχητικά. Την ίδια ώρα, στον κόλπο της Φινλανδίας, επτά ρωσικά αεροσκάφη παρακολουθήθηκαν από γερμανικά Eurofighter.
Σε άλλη περίπτωση γερμανικά και δανέζικα αεροσκάφη παρακολούθησαν ρωσικά αεροσκάφη. Στις 29 Οκτωβρίου πορτογαλικά F-16 παρακολούθησαν σμήνος ρωσικών αεροσκαφών στη Βαλτική.
Στις 29 Οκτωβρίου τέσσερα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95, συνοδευόμενα από δύο αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού πέταξαν στη Βόρειο θάλασσα και αναχαιτίστηκαν από τέσσερα νορβηγικά F-16.

Τα τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη στράφηκαν προς τα πίσω, αλλά δύο Tu-95 συνέχισαν την πτήση τους και κλήθηκαν βρετανικά μαχητικά για να τα παρακολουθήσουν. Τα δύο αεροσκάφη πέταξαν μέχρι την Πορτογαλία, όπου πορτογαλικά αεροσκάφη κλήθηκαν να τα παρακολουθήσουν.
«Βλέπουμε συχνά ρωσικά αεροσκάφη στα όρια του εναέριου χώρου μας, αλλά αυτό που μας εξέπληξε ήταν ο μεγάλος αριθμός τους, αυτή τη φορά», δήλωσε εκπρόσωπος της νορβηγικής Αεροπορίας. Σε καμία περίπτωση δεν σημειώθηκε παραβίαση εναέριου χώρου χώρας μέλους του ΝΑΤΟ.



defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here