Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή συμμαχία κατά του «Ισλαμικού Κράτους»

 
H Ελλάδα θα εξοπλίσει με πυρομαχικά τους Περσμεργκά και τις υπόλοιπες κουρδικές δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών του ISIS.
Πυρομαχικά στις κουρδικές δυνάμεις που πολεμούν κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS) στο βόρειο Ιράκ αποστέλλει η Ελλάδα,
κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΓΕΕΘΑ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα χαιρέτησε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία «μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο – μετά και από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας – με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα πυρομαχικά με τα οποία αναμένεται να εφοδιάσει η Ελλάδα τις κουρδικές δυνάμεις είναι ανατολικής προελεύσεως και συγκεκριμένα από παράνομα φορτία που κατά καιρούς έχουν κατασχέσει οι Ελληνικές αρχές. H αποστολή οπλισμού δεν κρίθηκε σκόπιμη καθώς οι σχετικές ανάγκες θα καλυφθούν από άλλα κράτη που συμμετέχουν στη διεθνή συμμαχία.
Υπενθυμίζεται πως στις 12 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως «χαιρετίζουμε και εκφράζουμε την πολιτική μας υποστήριξη στη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας κρατών, η οποία θα συντονίσει τις διεθνείς προσπάθειες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους,  μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που η δράση της έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη όλου του πολιτισμένου κόσμου. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Ιρακινή Κυβέρνηση, στους Χριστιανούς και σε όλες τις δοκιμαζόμενες εθνικές και θρησκευτικές Κοινότητες της περιοχής που υπέστησαν τα πάνδεινα από την πρωτόγονη και βάρβαρη δράση του λεγόμενου «Ισλαμικού Χαλιφάτου», μιας ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης που πρέπει να εξαλειφθεί».
Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με το ιρακινό Κουρδιστάν, καθιστώντας πλέον αναγκαία την ίδρυση Ελληνικής Προξενικής Αρχής στο Ερμπίλ μέσω αναβάθμισης του υφιστάμενου Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων.





 http://e-amyna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add your comment here